Ψυχοεκπαίδευση

Θεραπευτική προσέγγιση νευροανάπτυξης

Θεραπευτική προσέγγιση κατανόησης, διαχείρισης και έκφρασης των συναισθημάτων μέσα από τη δυναμική σχέση των διαπροσωπικών σχέσεων. Μέσα από την αναγνώριση των απαιτήσεων της καθημερινότητας ερχόμαστε πιο κοντά σε πιθανές επιλογές αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές και θέλουν να γνωρίζουν ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος συμπεριφοράς εκπαιδεύονται και μέσα από συνεχή παρακολούθηση αρχίζουν να εξασκούνται και να εφαρμόζουν νέες τεχνικές που βασίζονται στο αξιακό τους σύστημα.

Η ψυχοεκπαίδευση αναφέρεται στη διαδικασία παροχής εκπαίδευσης και πληροφοριών σε όσους αναζητούν ή λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, όπως άτομα που έχουν διαγνωστεί με παθήσεις ψυχικής υγείας (ή απειλητικές για τη ζωή/τελικές ασθένειες) και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Η ψυχοεκπαίδευση, στόχος της οποίας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα (και να συνηθίσουν να ζουν με) τις καταστάσεις ψυχικής υγείας, θεωρείται ότι είναι μια ουσιαστική πτυχή όλων των θεραπευτικών προγραμμάτων. Είναι γενικά γνωστό ότι όσοι έχουν πλήρη κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθώς και γνώση της προσωπικής ικανότητας αντιμετώπισης, των εσωτερικών και εξωτερικών πόρων και των δικών τους πεδίων δύναμης είναι συχνά καλύτερα σε θέση να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, να αισθάνονται περισσότερο τον έλεγχο την κατάστασης και έχουν μεγαλύτερη εσωτερική ικανότητα να εργάζονται προς την πνευματική και συναισθηματική ευεξία.

Top 3 Stories