Συγγραφείς που μας εμπνέουν

Μη το σκέφτεσαι … ζήσε!

Πολύ εύστοχος τίτλος και ο συγγραφέας πραγματικά κινείται γύρω από αυτό τον τίτλο σε όλο το βιβλίο. Οι σκέψεις που κάνουμε καθημερινά τροφοδοτούν την καθημερινότητά μας με συναισθήματα. Πόσες σκέψεις κάνουμε καθημερινά; Πόσες από αυτές διαφοροποιούνται από τις σκέψεις της προηγούμενης μέρας; Πόσες περιέχουν θετικά συναισθήματα, ωφέλιμα για την εξέλιξη της ζωής μας; Μήπως πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί σε όσα εισχωρούν μέσα στο μυαλό μας από το περιβάλλον και δημιουργούν ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που θα θέλαμε; Οι σκέψεις δημιουργούν εικόνες και οι εικόνες τον τρόπο της ζωής μας… Σκέψου λοιπόν περισσότερο αυτά που πρέπει να σκεφτείς… Σκέψου πως αν χαλαρώσεις λίγο τις σκέψεις σου και παραμέινεις στα απλά και αυτονόητα χαρίσματα της ζωής ίσως και ν΄αρχίσεις να ζεις πραγματικά!

Μεταμορφώστε τη ζωή σας!

Ναι είναι αλήθεια πως αν γνωρίσετε πραγματικά τον εαυτό σας, τον αγαπήσετε και τον γιατρέψετε μπορείτε ν΄απολαύσετε μία ζωή ελευθερίας και δύναμης… Η συγγραφέας παραθέτει πολλές αρρώστιες που ταλαιπωρούν την καθημερινότητά μας και τον καθένα μας από τις πιο απλές ως και τις πιο σύνθετες και δίνει διεξόδους, ερμηνείες και τρόπους αντιμετώπισης των ασθενειών αυτών… Αν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, τότε ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να αγαπήσουμε και τους άλλους. Η αγάπη είναι το μόνο φάρμακο για όλες τις παθήσεις, αλλά για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει πρώτα να το ανακαλύψουμε κι έπειτα να το δοκιμάσουμε πρώτα εμείς στον εαυτό μας κι έπειτα στους άλλους…

 

Τι θέλετε αλήθεια για τα παιδιά σας;

Εκπληκτικό βιβλίο με πολλές στρατηγικές, τεχνικές και τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά σας. Πως μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνουν οι αντιδράσεις του παιδιού μας και πως μπορούμε να είμαστε δίπλα του σα γονείς με υπευθυνότητα. «Γονιός σημαίνει να μεγαλώνω το παιδί μου με τρόπο ώστε να γίνεται γονιός του εαυτού του» αναφέρει ο συγγραφέας και μέσα από πολλά παραδείγματα, παρατηρήσεις και μελέτες παρουσιάζει με πολύ απλό τρόπο μίαάλλη οπτική για τον όρο «διαπαιδαγώγηση». Πολύ ωφέλιμο βιβλίο για όλους μας, πολύ ρεαλιστικό, πρακτικό και κυρίως αισιόδοξο.

 

 

Ιστορίες να σκεφτείς

Ο γνωστός ψυχοθεραπευτής προσεγγίζει την ανθρώπινη ψυχή και φωτίσει τη σκοτεινή πλευρά της μέσα από μικρές ιστορίες που κάνουν τον αναγνώστη να αντιληφθεί τις αξίες και την αλήθεια της ζωής. Πολλές φορές καταπιεζόμαστε χωρίς πραγματικά ν΄αντιλαμβανόμαστε την πηγή του προβλήματος. Με τις ιστορίες αυτές ο Μπουκάι καταφέρνει να προσφέρει βαθιά νοήματα μέσα από απλές κατανοήσεις που προσφέρουν οι φανταστικές ιστορίες του. Ο Μπουκάι πιστεύει ότι «με τις ιστορίες κοιμούνται τα παιδιά και ξυπνούν οι μεγάλοι» κι αυτή του η συγγραφική απόπειρα είναι η απόδειξη: διαβάζοντας τις ιστορίες του ο αναγνώστης αισθάνεται χαλάρωση σαν κάποιος να του διηγείται παραμύθι, αλλά παράλληλα νιώθει τη συνείδησή του να ξυπνά και να ζητά… εξηγήσεις.