Συμμετοχή στο «Global teacher prize» , Atlantis, Dubai, 12 – 13/03/2016

Συμμετοχή στο «Global teacher prize» , Atlantis, Dubai, 12 – 13/03/2016
16/03/2016
Γονιός δε γεννιέσαι… γίνεσαι || 7/05/2016, Δήμος Φυλής
31/03/2016

IMAG0728Μία αξιόλογη και πολύ ωφέλιμη δράση για το μέλλον όλης της ανθρωπότητας διεξάγεται για τέταρτη χρονιά από το Varkey Foundation στο Atlantis Dubai. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Συνέδριο «Global Education Skills & Forum” και παράλληλα ο διαγωνισμός για τον καλύτερο δάσκαλο που κερδίζει το  Teacher Prize του 1.000.000 δολλαρίων προωθώντας και ενισχύοντας εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο βραβείο που έχει δοθεί ποτέ για δράσεις που αφορούν για την αξενίσχυση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής έρευνας, διαδικασίας, εμπειρίας και των αποτελεσμάτων που μπορεί να επιφέρουν οι προτάσεις που συμμετέχουν.

Οι συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 8000 απ’ όλο τον κόσμο στο φετινό διαγωνισμό, περιελάμβανε και την πρόταση της ελληνίδας Ξένιας Γιαννάκη με πρόταση που περιλαμβάνει το τρίπτυχο της κοινωνίας μας οικογένεια, παιδί και σχολείο εξετάζοντας την αξία τους ως ξεχωριστά συστήματα αλλά παράλληλα αλληλεπιδρώντα και δυνητικά σχετιζόμενα και εξελισσόμενα μέσα από την εφαρμογή του Parent coaching, του Teacher Μentoring και των ψυχομετρικών τεστ (Iπποκράτης) στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πρόκειται για μία μοναδική διοργάνωση μέσα από την οποία ο πρόεδρος του ιδρύματος Sunny Varkey, προωθεί το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας παρουσιάζοντας έντονη δράση αλλά και υποστήριξη σε όλο τον κόσμο μέσα από τα σχολεία του «GEMS» αλλά κυρίως βοηθώντας την εκπαίδευση των κοριτσιών σε χώρες της Αφρικής, όπου οι δάσκαλοι αλλά και τα σχολεία του βοηθούν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου καλλιεργώντας την αξία της εκπαίδευσης μέσα από τα σχολεία του . «Για όλα μας τα προβλήματα» όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο «η εκπαίδευση είναι η λύση. Αυτή είναι η αξία της εκπαίδευσης».

Πολλές και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και όχι μόνο, πρόεδροι κρατών, υπουργοί εκπαίδευσης και φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, σταρ του Χόλιγουντ και πολλοί ακόμη καλεσμένοι από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα εδώ :http://www.globalteacherprize.org/