Μητέρα – δασκάλα της ζωής!

Άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας!
14/10/2015
Το κλειδί για να ανοίξεις την πόρτα της νέας χρονιάς!
30/12/2015

Κάποτε ο Τόμας Έντισον σε μια από τις συνεντεύξεις του, αναφέρθηκε στην ηρωΐδα, που τον ενέπνευσε τόσο, ώστε να κερδίσει στο στίβο της ζωής με κίνητρο την αγάπη, την πίστη και τη δύναμη της μητέρας – δασκάλας του.
Όπως αναφέρει λοιπόν…. η μητέρα – ηρωΐδα διάβασε στον μικρό Έντισον ένα γράμμα που δέχτηκε από το διευθυντή του σχολείου, όπου αναφερόταν πως: «πρόκειται για έναν μαθητή που θα έπρεπε οπωσδήποτε η οικογένεια να ενισχύσει όσο περισσότερο μπορεί, αφού πρόκειται για έναν εξαιρετικό μαθητή με λαμπρό μέλλον».
Όταν μερικά χρόνια αργότερα η μητέρα του πέθανε, ο Έντισον τακτοποιώντας τα προσωπικά πράγματα της μητέρας του βρήκε κάποια γράμματα … ένα από τα οποία ήταν και του διευθυντή…. Όταν ο Έντισον το άνοιξε, διάβασε πως ο διευθυντής ζητά άμεσα την απομάκρυνσή του από το σχολείο, αφού όχι μόνο δεν έχει απόδοση και εξέλιξη, αλλά παράλληλα αποτελεί κακή επιρροή και παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου.»
Κάπως έτσι … σκουπίζοντας ο Έντισον τα δάκρυά του συγκινημένος …. κατανόησε βαθιά, που βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια η κρυμμένη του δύναμη!
(Απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο: «Γονιός δε γεννιέσαι… γίνεσαι», εκδόσεις LIFESHARE, 2015)

ΓΟΝΙΟΣ ΔΕ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ...ΓΙΝΕΣΑΙ