«Δεν αντέχω αυτή τη δουλειά!!!» Αλήθεια πόσες φορές έρχεστε αντιμέτωποι με αυτή την ερώτηση καθημερινά;

“Ο χάρτης της ζωής μου” || Χαλκίδα, 9 Nοεμβρίου
28/10/2014
Σεμινάριο coaching || 5-6 Δεκεμβρίου|| Αθήνα
13/11/2014

Αλήθεια πόσες φορές έρχεστε αντιμέτωποι με αυτή την ερώτηση καθημερινά;

«Εργάζομαι κάπου που πραγματικά μισώ… Μισώ τη δουλειά που κάνω, το περιβάλλον, τους ανθρώπους που τη διοικούν… προσπαθώ να δω το καλό, αλλά με τόσο αρνητισμό γύρω μου δυσκολεύομαι να βρω το δρόμο για μία καλύτερη δουλειά… Τι πρέπει να κάνω λοιπόν για να ελευθερωθώ από τα δεσμά αυτά του αρνητικού περιβάλλοντος και να ζήσω αυτό που επιθυμώ;»
images
Μπορεί να έρχεστε αντιμέτωποι πολλές φορές με την ίδια ερώτηση…. αλλά ο Αϊνστάιν επιτυχημένα ανέφερε πως «ο ίδιος νους που δημιούργησε το πρόβλημα δε μπορεί να δώσει και τη λύση…». Που σημαίνει πως κάποιος άλλος νους… κάποια άλλη νόηση και κατανόησή της, θα φέρει τη λύση!
Όταν λοιπόν αισθανόμαστε «κολλημένοι» ανάμεσα σε αυτό που είμαστε και σε αυτό που θα θέλαμε να είμαστε (διαφορετικό περιβάλλον εργασίας) τότε αυτό που μένει να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε πως είμαστε ακόμη σε φάση εκμάθησης. Μέρος του χτισίματος της γέφυρας, του γεφυρώματος ανάμεσα στο τώρα και το τότε, είναι να θέσουμε τον εαυτό μας σε πορεία επιτυχίας προς το μέλλον.
Αν η δουλειά που μισείς πληρώνει τους λογαριασμούς σου και μπορεί να χρηματοδοτήσει το μέλλον σου υλικά και πνευματικά ( γιατί μπορεί να πληρώνει τις βάσεις που θέτεις για μία νέα δουλειά, είτε είναι απόκτηση τίτλων, επιχείρησης, είτε είναι εμπειρία, χαρίσματα, όπως η υπομονή, η γνώση, η βιωματική εμπειρία) τοτε μπορείς να δεις τη δουλειά αυτή με περισσότερη ευγνωμοσύνη και εκτίμηση, γιατί σου δίνει το κίνητρο της επιδίωξης ενός καλύτερου μέλλοντος.
Εξάλλου η δυσκολία αποτελεί σίγουρα λόγο για να κινητοποιήσεις το μέλλον σου προς μία διαφορετική πορεία, που το τέλμα της καθημερινότητας δε θα σε ωθούσε να το επιδιώξεις. Μην εύχεσαι να είναι εύκολα, αναφέρει ένας μεγάλος δάσκαλος, να εύχεσαι να είσαι εσύ καλύτερος…ανώτερος. Τα εύκολα δε σου δίνουν μαθήματα… Αν σκέφτεσαι λοιπόν πως η δουλειά, σου χρηματοδοτεί το μέλλον σου θα βρεις λίγη υπομονή και συμπάθεια σε αυτό που κάνεις…
Επίσης να γνωρίζεις πως υπάρχει λόγος και χρόνος για το κάθε τι. Μπορεί να σκέφτεσαι πως θα έπρεπε να είσαι σε μία καλύτερη δουλειά, σε κάποιο άλλο χώρο, αλλά για σκέψου πως μπορεί να προετοιμάζεσαι για κάτι καλύτερο που ακόμη είσαι πολύ μικρός για να το δεις και θα σου δοθεί όταν είσαι πραγματικά αρκετά έτοιμος!
Η πιο σωστή απάντηση στο καλύτερο που περιμένεις να έρθει, είναι μόνο η ευγνωμοσύνη στο παρόν. Η αγνωμοσύνη και το αρνητικό συναίσθημα αποτελούν σπόρους που μόνο κακή σοδειά μπορούν να φέρουν.
Εμπιστέψου το μέλλον και σκέψου πως μόνο καλό χτίζεται μέσα από τα συναισθήματα που σπέρνεις σήμερα! Πίστεψε πως είσαι εκεί που θα πρέπει να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή και έτσι το «πρέπει» της δουλειάς, γίνεται «επιλέγω».
Εκτιμώντας τις δυνατότητες των σκέψεών σου,
γιατί αυτές σε έφεραν εδώ και αυτές θα σε οδηγήσουν εκεί που σκέφτεσαι…
Ξένια Γιαννάκη