Γυμνάσια – Λύκεια Δήμου Φυλής

Ο άνθρωπος είναι συνδημιουργός
08/09/2013
18 Οκτωβρίου || Golden Hall
20/10/2013

Για τη σχολική χρονιά 2013-2014 o Δήμος Φυλής ξεκίνησε μια πιλοτική προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών σε 14 σχολικες μοναδες, αλλά και των οικογενειων τους με σκοπό την ενίσχυση του οικογενειακού θεσμού που βαλλεται στην εποχή μας.

Φαινόμενα όπως η ενδοσχολική αλλά και ενδοοικογενειακή βία είναι απόλυτα συνδεδεμένα και αν δεν γίνει προσπάθεια να κατανοήσουμε τις δυναμικές που καλλιεργούνται πίσω από τα φαινόμενα, αυτά δεν μπορούμε να έχουμε και βελτίωση σε αυτό το φαινόμενο.

Η προσπάθειά του Δήμου ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Θ. Δρόλια, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:  » …θα κάνουμε όποια προσπάθεια απαιτείται για να βελτιώσουμε τις σχέσεις που σήμερα νοσούν, στο κύτταρο της κοινωνίας μας, την οικογένεια. Πιστεύω πως ξεκινάμε μια προσπάθεια, που τόσο τα σχολεία όσο και η οικογένεια έχουν ανάγκη.»

Οι ενημερωτικές ημεριδες γίνονται με εισηγήτρια την κ. Ξένια Γιαννάκη, οικογενειακή σύμβουλο, παιδαγωγό και συγγραφέα με σημαντικές επιτυχίες και βραβεύσεις για το έργο της σε θέματα εκπαίδευσης μαθητών και γονέων.

http://www.doxthi.gr/topika/fylh/4930–r-